Tuesday 8 January 2013

Βεβαιότητα του συνηγόρου για δικαίωση του διοικητή της Δίωξης Βόλου

Τη βεβαιότητα ότι ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και ήδη έχει προφυλακιστεί, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης... Γιώργος Σινέλης, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα», ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του Τμήματος Δίωξης της Θεσσαλονίκης, που έστησε την επιχείρηση, για δύο πληροφοριοδότες που δεν συνεργαζόταν πλέον μαζί τους, αλλά με άλλα Τμήματα Δίωξης ανά τη χώρα.

Ο συνήγορος του 33χρονου αστυνόμου Β’ σε δηλώσεις του επισήμανε ότι το τηλέφωνο του προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών, δεν παρακολουθείτο. Όπως ανέφερε, από τη στιγμή που ζήτησαν την παρακολούθηση, εάν πίστευαν ότι ο προϊστάμενος, είχε ενεργό συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις, όφειλαν και έπρεπε, αυτοί που το κάνουν, να ζητήσουν και την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών. Αντ’ αυτού, παρακολουθούσαν μόνο το τηλέφωνο του πληροφοριοδότη.

Ο κ. Σινέλης έκανε λόγο για «ένα μεγάλο ατόπημα, που έχει συμβεί μέχρι σήμερα, διότι, αν παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο του προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών, θα μπορούσαμε να έχουμε μια συνολική εικόνα». Από τις συνομιλίες δεν προκύπτει όφελος του προϊσταμένου, οπότε δεν διευκρινίζεται το κίνητρο, ανέφερε.

Σε ερώτηση αν η υπηρεσιακή ανέλιξη είναι όφελος, ο συνήγορος του αστυνόμου Β’, απάντησε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός ήταν πολύ επιτυχημένος και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, αν και άλλαξε πολλούς διοικητές, τον ίδιο τον διατήρησε στη θέση του, λόγω των ικανοτήτων και των επιτυχιών που είχε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης καταφέρθηκε και κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας ότι στο Αρχηγείο δεν αντιλαμβάνονται ότι διαλύουν την Αστυνομία. Η Δίωξη Ναρκωτικών έχει μια ιδιαιτερότητα και δεν είναι δυνατόν να μην έχει πληροφοριοδότες.

«Καταρρίπτονται οι κατηγορίες»

Αναφερόμενος στην κατηγορία που προσάπτεται στον διοικητή, ο κ. Σινέλης, τόνισε ότι η κατηγορία της παραχώρησης ναρκωτικών σε έμπορο καταρρίπτεται, διότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη υπόθεση στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εννέα άλλων αστυνομικών. Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στην Αθήνα (ΓΑΔΑ) και ο συλληφθείς παραπέμπεται να δικαστεί τον Απρίλιο του 2013 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βαρύτατες κατηγορίες. Φωτογραφήθηκαν να ναρκωτικά που βρέθηκαν και ζυγίστηκαν και υπάρχουν όλες οι εκθέσεις. «Συνεπώς δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνουν όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται και δεν προκύπτει ότι έδωσε ποσότητα στα μέλη του προβλήματος», ανέφερε.

Αναφορικά με τις συνομιλίες, με βάση τις οποίες στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία, ο δικηγόρος δήλωσε ότι «όταν λέμε κάτι στον πληροφοριοδότη για να τον έχουμε «ζεστό», δεν σημαίνει ότι όλα αυτά ποινικοποιούνται και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στη δικογραφία ότι υλοποιήθηκαν».

Για το θέμα της απομαγνητοφώνησης ανέφερε ότι την έκανε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν και προανακριτικός υπάλληλος και έπαιρνε απολογίες κατηγορουμένων.

«Έχουν συμβεί τερατώδη πράγματα. Παραβιάζονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας», τόνισε ο κ. Σινέλης.

«Ενόψει των κρίσεων»;

«Θεωρώ ότι όλα παίζουν το ρόλο τους, ενόψει των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία τον Μάρτιο, διότι την όλη υπόθεση ανέδειξε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες μου είναι ότι το ανέδειξε, για δύο συγκεκριμένους πληροφοριοδότες, που συνεργάζονταν, πριν ένα χρόνο, με το Τ.Δ.Ν. Θεσσαλονίκης, αλλά σταμάτησαν να συνεργάζονται, διότι άλλαξε ο διοικητής, ενώ συνεργαζόταν με το Βόλο, τη Φλώρινα, το Αγρίνιο, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά κλπ.», ανέφερε ο Γιώργος Σινέλης.

Ο συνήγορος διαβεβαίωσε ότι ο Βολιώτης αξιωματικός δρούσε στα πλαίσια του υπηρεσιακού του καθήκοντος, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ενήμερος ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ότι κατεβαίνουν στην Αθήνα γιατί υπάρχει πληροφορία και μάλιστα για μεγαλύτερη ποσότητα των τριών κιλών που κατασχέθηκε.

Δεν βγαίνουν διαφορετικά οι δουλειές σ’ όλες τις υπηρεσίες και αυτά είναι γνωστά στους πάντες, ενώ από δω και πέρα κανένας δεν θα βάλει το κεφάλι του στον «ντορβά».

Το έννομο αγαθό που προστατεύεται από τον Κώδικα Νόμου περί Ναρκωτικών, είναι η δημόσια υγεία και η προσπάθεια του εκάστοτε Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είναι να κατασχέσει τα ναρκωτικά γι’ αυτό το λόγο, ώστε να μη διοχετευτούν στην αγορά για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Και αυτό έκανε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

«Να πάρει θέσει ο διευθυντής»

Ο αστυνομικός διευθυντής οφείλει και πρέπει να πάρει θέση, εκτίμησε ο συνήγορος υπεράσπισης του προφυλακισθέντα αστυνόμου Β’.

Όπως ανέφερε, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία Βασίλης Κιός, που είναι γνωστός για το ήθος του και την επαγγελματική του κατάρτιση, ήταν συνεχώς μαζί με τον προϊστάμενο της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στη Θεσσαλονίκη, διότι πιστεύει στην αθωώτητά του, όπως και οι 60-70 αστυνομικοί.

Απαντώντας τέλος, σε ερώτηση για χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο κ. Σινέλης τόνισε ότι στην κατοχή του βρέθηκε ποσό 7.000 €, που ήταν μέσα σε φακέλους, από τον γάμο που τέλεσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα. «Ζητάμε να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και συγγενών. Οφειλές θα βρεθούν και τίποτε άλλο», δήλωσε ο συνήγορος.

No comments:

Post a Comment