Tuesday 8 January 2013

Θ.Πάγκαλος: Κακοήθης όποιος αναζητεί ποινικές ευθύνες πέραν Παπακωνσταντίνου

Νέα επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση προανακριτικής που κατέθεσε για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του Ευ. Βενιζέλου, εξαπέλυσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Δεν θα κάνουμε τους δικαστές»...
το σχόλιό του για τη χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Όποιος αναζητεί ποινική ευθύνη πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου και των χειρισμών που ενδεχομένως έχει ή δεν έχει κάνει, είναι κακοήθης. Δεν μπορεί επιτέλους η συκοφαντία και η βιαιότητα στην πολιτική μας ζωή να ξεφεύγει αβρόχοις ποσί», παρατήρησε σε δηλώσεις του στο ρ/σ Bήμα FM ο κ. Πάγκαλος και μίλησε για αναιδέστατη και ηλίθια αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «αποδεικνύει πόσο εγκληματική συμμορία είναι».
Η ευθύνη του κ. Βενιζέλου είναι καθαρά πολιτική, υποστήριξε, για το ότι δεν διαχώρισε τη νομική διάσταση που έδωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης (σ.σ. ότι είναι προϊόν υποκλοπής και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί) από την πρακτική διάσταση του θέματος (τη διερεύνηση συγκεκριμένων ονομάτων της λίστας).

Όσο για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Πάγκαλος, αφού σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές», δήλωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει το χειρισμό της λίστας από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.
«Έπρεπε», είπε, «να την κατοχυρώσει κάνοντας τρία-τέσσερα αντίγραφα CD για να μην αλλοιώνονται και να τα βάλει σε σημεία που θα ήξερε ότι μπορεί να τα ψάξει και μετά να κινητοποιήσει όλες τις διαδικασίες, δηλ. τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ώστε οι εξουσίες συντεταγμένα να αντιμετωπίσουν όπως μπορούσαν αυτό το ζήτημα».
«...Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές και η κυρία Στάη χθες άσκησε δικαστικά καθήκοντα και εξέτασε τον κ. Παπακωνσταντίνου για πραγματικά γεγονότα, τα οποία θα κρίνει το δικαστήριο», επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

No comments:

Post a Comment